MicroData – Digital informationsförvaltning på vårt sätt

IT-chefens dag: 5 snabba frågor till vår IT-chef

Idag är det IT-chefens dag! Denna dag uppmärksammas genom en kort intervju med vår IT-chef Christian Nilsson. Han delar med sig om hur det är att vara IT-chef på MicroData, branschens trender och hur IT avspeglas i hans vardag.

Vad är det roligaste med att vara IT-chef på MicroData?

Det roligaste är att en dag är inte den andra lik. Man har förmånen att få jobba med många nya och gamla trevliga kunder och medarbetare. Arbetsuppgifterna är spännande och omväxlande, oavsett om man har dagen planerad vet man aldrig vad som händer.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på jobbet?

Det är en blandning med kundmöten, planering och dialog med medarbetare för att hjälpa dem framåt i sina arbetsuppgifter. Någon gång ibland går man tillbaka till sina rötter och programmerar lite om det finns tid.

På vilket sätt har vår bransch ändrats sedan din start på jobbet 2002?

Branschen har utvecklats från att leverera arkiv på digitala medier som CD skivor och att arkiv i huvudsak varit fysiska. Nu mer är arkiven mer strukturerade och många företag upptäcker dagligen hur viktigt det är att ha rätt på sin information. Inte minst med GDPR och förlängningen att jobba enligt ISO 27001.

Hur tror du att branschen kommer utvecklas om fem år?

Känslan är att vi går mot en mer strukturerad framtid, både när det gäller informationen och de processer som informationen flödar i. Det kommer vara ett krav som underlättar för alla inblandade och hjälper organisationer att hålla reda på sin information ur ett säkerhetsperspektiv.

Avspeglas ditt tekniska intresse dig i vardagen?

Jag har alltid haft ett tekniskt intresse. När tid finns försöker jag automatisera min vardag. Allt från belysning till rullgardiner. Istället för att köpa färdiga lösningar så gör jag hellre mina egna så man får full kontroll. Mitt motto är: ”går det inte att automatisera är det inget att ha”.

IT-chefens dag

               MicroDatas IT-chef: Christian Nilsson