Sevenco är ett framstående konsultbolag inom företagsledning och har under åren utfört hundratals uppdrag inom verksamhetsutveckling.

Bakgrund

För Sevenco är konsulterna en stor och viktig del av verksamheten. Sevenco behöver därför samla in information om sina konsulter. Detta för att till exempel kunna hantera ansökningsprocessen effektivt, personligt och i enlighet med konsultens rättigheter och integritet.

Utmaning

I samband med att GDPR trädde i kraft våren 2018 ville Sevenco säkerställa sin behandling av personuppgifter. Som konsultbolag får Sevenco in många ansökningar och därmed personuppgifter som behöver hanteras i rekryteringsprocessen.

Lösning

För att få kontroll över behandlingen av insamlade personuppgifter valde Sevenco MicroDatas tjänst för samtyckeshantering, samtyck.se. På Sevencos hemsida finns ett ansökningsformulär som är kopplat till samtyck.se där den sökande bifogar sitt CV och personliga brev. När den sökande läst igenom samtycket om behandling av sina personuppgifter får den sökande en SMS-kod för att signering av samtycket. Berörda personer hos Sevenco blir informerade när en ansökan med samtycke kommit in. Alla samtycken och ansökningar är sökbara och finns samlade på ett ställe.

Resultat

Samtyck.se innebär kontroll över dokument, mindre tid till administration och mer tid åt det personliga bemötandet av konsulterna.

SEVENCO

Sevenco har sedan 1963 hjälpt företag och organisationer, i privat som offentlig sektor, i Sverige och utomlands med företagsledning som utgångspunkt.

Läs andra kunders berättelser

Partille kommun

Partille kommun är en modern kommun i framkant, vars vision är att leva mitt i det goda livet och utvecklas på ett hållbart sätt ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv.

Transportstyrelsen

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg.

Alvesta kommun

Alvesta kommun präglas av ett starkt näringsliv med hög sysselsättning och hög kvalitet inom den kommunala servicen.

Lernia

Lernia är experter på bemanning, utbildning och rekrytering. Företaget har länge varit verksamma inom matchning och utbildning för arbetsmarknadens behov i Sverige.

KTM

KTM Sportmotorcycle Scandinavia är en av Sveriges största leverantörer av motorcyklar.Är du intresserad av samma tjänst som Sevenco?

Läs mer om samtyck.se