MicroData – Digital informationsförvaltning på vårt sätt

Möt Karolina – vår marknadschef!

Vi har haft en kort intervju med Karolina, vår Marknadschef på MicroData. Hon delar med sig av hur det är att jobba med marknadsföring och hur nya digitala trender ständigt sätter arbetet i förändring, något som gör det både spännande och utmanande.
karolina donnerot marknadschef

Vi är glada över att ha Karolina Donnerot i vårt team, vår engagerade och drivna marknadschef här på MicroData. En central del av hennes arbete är att aktivt samarbeta med våra avdelningar för att utveckla och implementera strategier som förstärker vårt varumärke och möter våra kunders förväntningar.

Hej Karolina! Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Arbetsdagarna varierar mycket. En dag kan jag vara upptagen med möten, analyser, planering och strategiskt arbete, medan nästa dag kan ägnas åt design och textutformning. Samtidigt är det alltid viktigt att finnas tillgänglig som stöd för medarbetare och se till att de trivs och utvecklas på bästa sätt. Tillsammans utforskar vi regelbundet möjligheterna att skapa engagerande innehåll och ser till att hålla oss uppdaterade med marknadens trender och förändringar.

Hur skulle du beskriva din roll som marknadschef på MicroData?

En av mina främsta uppgifter är att utveckla och implementera strategier som förstärker vårt varumärke och våra tjänster. Det innebär att synas och nå ut till potentiella kunder och partners genom välvalda kanaler, platser och insatser. Att säkerställa att vår kommunikation, både visuellt och skriftligt, återspeglar vårt varumärke och våra tjänster. Dessutom är analys av data och övervakning av marknadstrender en central del av mitt arbete. Eftersom marknadsföring går in i alla delar av företaget samarbetar jag med alla avdelningar för att diskutera förbättringar och öka användarvärdet för våra kunder.

Vad är det som lockade dig till att arbeta inom marknadsföring?

Det som lockade mig till att arbeta med marknadsföring var blandningen av kreativitet, analys och affärsstrategi. Att kunna forma och kommunicera en organisations budskap till rätt målgrupp och därigenom bidra till tillväxt är både utmanande och roligt.

Hur ser du på den framväxande användningen av AI och andra nya digitala trender inom marknadsföring?

Det är spännande att följa den ökande användningen av AI och andra digitala trender inom marknadsföring. Att se hur AI blir alltmer närvarande i vår vardag är intressant och jag tror att det öppnar upp för möjligheter att vara mer innovativa och effektiva när vi anpassar oss till det digitala allt mer. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att marknadsföring i grunden handlar om att bygga äkta och mänskliga relationer, samt att förstå våra kunders behov. Tekniken är ju egentligen bara ett verktyg. Tillsammans med vår kreativitet och förståelse för människors beteenden ska det hjälpa oss att skapa marknadsföring som fångar intresse och engagerar.

Vad gör du helst på en ledig dag?

Att träna är något jag verkligen tycker om och mår bra av. Naturen likaså. Då och då kan jag ta mig tid för kreativa intressen. Annars njuter jag gärna i sällskap av min familj och mina vänner. Speciellt hemma i Skåne, där spenderar jag gärna mina lediga dagar.

Slutligen, vad är det bästa med att vara marknadschef på MicroData?

Det bästa med att jobba på MicroData är helt klart skratten och gemenskapen! Att vara involverad i processer och projekt från början till slut är både roligt och utvecklande. Dessutom är det positivt att vi har korta beslutsvägar, vilket ger en möjlighet att påverka och känna sig inkluderad i hela företagets verksamhet.

Vi är tacksamma för Karolinas värdefulla tankar och erfarenheter! Vi är glada att ha henne som en del av vårt team.