MicroData – Digital informationsförvaltning på vårt sätt

Digitalt flöde för anställningsavtal

För att underlätta och få ett snabbare flöde på dina anställningsavtal har MicroData en lösning som passar HR-avdelningen och personaladministratören. Flödet för detta, underskriften och arkiveringen av avtalet är dessutom helt digitalt. Lösningen heter MicroWeb!

Har du idag många anställningsavtal att bevaka?

Du kanske har visstidsanställningar, timanställningar och förlängningar som kräver utskrift av papper, utskick av papper samt underskrift på papper. När man sedan skickat iväg anställningsavtalet som man vill ha en signatur på måste man vänta på att få tillbaka pappret, detta brukar i regel ta sin tid. När man får tillbaka pappersavtalet ska man förvara avtalet på ett ställe som är säkert och där det är lätt att hitta. Pappret brukar även skrivas ut i flera exemplar.

Läs gärna: Vägen till den moderna HR-avdelningen

Dags att förnya avtal?

Hur gör du när det är dags att förnya ett avtal? Hur vet du när det är dags? Hittar du avtalet snabbt och enkelt? Lösningen MicroWeb pratar med ditt personalsystem och din Officeprogramvara.  Med en sömnlös förbindelse lagrar du enkelt avtalet direkt från Word in i avtalsarkivet. Från arkivet kan man enkelt skicka avtalet för elektronisk signering till olika parter, man kan även prenumerera på bevakningar så man enkelt får upp påminnelser på sms eller i sin mail när det är dags för en omförhandling. MicroWeb tar även hänsyn till det juridiska när det kommer till elektronisk signering.

Läs gärna: Digitalt signerade och attesterade dokument och avtal

MicroWeb som lösning

Med denna lösning tar du och din organisation hänsyn till miljön och blir betydligt effektivare i er anställningsprocess. Du har bra överblick på dina anställningsavtal och du behöver inte söka upp och leta efter avtal som kanske skall förlängas. MicroWeb berättar för dig när det är dags.