MicroData – Digital informationsförvaltning på vårt sätt

Möt Joab – systemutvecklare på MicroData!

Ta del av vår intervju med Joab Kidane, systemutvecklare på MicroData. Läs hela intervjun med honom här!
Joab Kidane systemutvecklare

Vi på MicroData är så glada över att ha Joab Kidane som en del av vårt härliga team! Joab anslöt till oss efter att ha tagit examen från systemvetenskapliga programmet vid Örebro Universitet år 2021, och har sedan dess spridit glädje och varit en grym systemutvecklare hos oss.

Hej Joab! Du har nu varit en del av vårt team som systemutvecklare i snart tre år. Finns det något projekt eller uppgift som har varit särskilt minnesvärd för dig under denna tid?

Det har funnits flera minnesvärda och spännande projekt under de senaste tre åren, särskilt projekt där jag har fått återkoppling från kund om hur vårt arbete hjälpt dem att förenkla deras arbetssätt.

Vad tycker du är roligast med ditt arbete som systemutvecklare?

Jag tycker att det roligaste med att vara systemutvecklare är problemlösningsdelen. Att kunna bryta ner ett problem för att sedan hitta olika former av lösningar. Dessutom ger det mig möjlighet att vara kreativ eftersom det finns olika tillvägagångssätt för att uppfylla krav och lösa problem. Det är även en väldigt skön och tillfredställande känsla när man lyckas lösa något som man har kämpat med under en längre tid.

Vilken del av systemutvecklingen finner du mest intressant eller givande - frontend eller backend?

Jag skulle säga att jag finner mer intresse för backend. Att hitta lösningar på komplexa problem är något jag tycker är intressant och det finns alltid något nytt att lära sig inom området.

Vad är dina favoritsätt att spendera din fritid när du inte knåpar med kod?

Under min fritid gillar jag att umgås med vänner och familj. Har jag tid så gillar jag att utforska och uppleva olika kulturer genom resor. Om vädret är fint spenderar jag gärna tid på en uteservering, annars njuter jag av att titta på bra serier eller filmer.

Vilket är det bästa råd du har fått som systemutvecklare?

Det bästa rådet jag har fått som systemutvecklare är att alltid vara nyfiken och sträva efter att utvecklas. IT-världen förändras ständigt, så det är viktigt att vara uppdaterad och ha en öppenhet för att lära sig nya saker.

Vi är tacksamma för Joabs värdefulla tankar och erfarenheter! Vi är glada att ha honom som en del av vårt team.