MicroData – Digital informationsförvaltning på vårt sätt

Möt Mariana – vår engagerade IT-projektledare!

En kort intervju med Mariana som berättar om hennes roll som IT-projektledare och hur en typisk arbetsdag ser ut. Mariana berättar hur hon dagligen hjälper våra kunder och ger hennes bästa tips inför digitaliseringen.
Mariana-IT-projektledare

Vi på MicroData är väldigt glada över att ha Mariana Sellberg som en engagerad och erfaren IT-projektledare i vårt team. En viktig del av hennes arbete är att samarbeta nära våra kunder för att säkerställa att deras behov och förväntningar uppfylls.

Hej Mariana, kan du beskriva en typisk arbetsdag för dig som IT-projektledare?

Det första jag gör är att ta en kopp kaffe, den är helig. Sedan kollar jag min kalender för inbokade möten och gör förberedelser inför dem. Därefter ser jag över pågående projekt om det är något jag behöver kolla närmare på för att vi ska komma vidare. Bokar möten med kunder är något jag gör dagligdags. Jag tycker det är viktigt att hålla en kontinuerlig kontakt under integrationsprocessen så kunden känner att vi samarbetar hela vägen in i mål.

Vad är det som gör att du valt att arbeta med just det du gör?

Jag brinner för kundkontakten och nöjda kunder. De ska känna att jag finns där för dem och kan svara på deras frågor. Kommunikation är viktigt både internt och externt och i mitt arbete är det viktigt att kunna kommunicera med både medarbetare och kunder. Det tycker jag är kul! Dessutom är det spännande och utvecklande att arbeta med problemlösning och försöka gå kundernas önskemål till mötes.  

Du håller i utbildningar här på MicroData. Vilka är dina bästa tips för organisationer som vill digitalisera sin verksamhet?

Jag tycker det är viktigt att kunden skaffar sig kunskap och information om hela digitaliseringsprocessen och att de börjar i rätt ände. Ha en uppdaterad och beslutad dokument- eller informationshanteringsplan så ni vet vilka personaldokument som ska digitaliseras och finnas i Personalakten. Prata med andra kommuner eller organisationer som gjort samma resa kan underlätta.   

Vad brukar du föredra att göra när du har en ledig dag?

Jag gillar att vara i naturen, cykla MTB, vandra, åka skidor, SUP-paddla på sjön eller arbeta på något projekt i trädgården.

Slutligen – vad är det bästa med att arbeta som IT-projektledare på MicroData?

Mina kollegor så klart! Och att jag får möjlighet att arbeta med så många olika saker, ta egna initiativ och korta beslutsvägar underlättar och gör jobbet roligare.

Vi tackar Mariana för hennes värdefulla insikter! Vi är glada att ha henne som en del av vårt team.