MicroData – Digital informationsförvaltning på vårt sätt

Programmerarens dag

Programmerarens dag

Vi vill passa på att hylla alla våra fantastiska programmerare idag!

Idag den 13 september är det Programmerarens dag, även kallat Programmer Day. Programmerarens dag firar världens alla programmerare och tackar dem för allt arbete de utför. Den här dagen är därför ett bra tillfälle för att uppmärksamma alla duktiga programmerare som vi känner. Tack vare alla programmerare har vi saker som månlandningen, MicroWeb, internet och livsnödvändiga hjälpmedel såsom Pacemakers.

Programmerarens dag - 256:e dagen på året

Anledningen att programmerarens dag inträffar just den 13:e (på skottår den 12:e) september beror på att det är den 256:e dagen på året. Att det just är 256 dagar in på året beror på att det är antalet distinkta värden som kan representeras med en åttabitars byte. 256 är det antalet olika värden en ”byte” kan innehålla. En byte är i sin tur en lagringsenhet i en dator som kan ha ett värde mellan 0 och 255. Detta kanske ses som en oklar koppling för somliga, medan det ses som en rätt självklar koppling för dig som programmerar.

Vi vill därför rikta ett hurra speciellt till våra programmerare som ser till att alla fantastiska funktioner i våra tjänster finns och dagligen hjälper våra kunder!

Kontakta oss

Har du några frågor kring blogginlägget?
Kontakta Karolina!