MicroData – Digital informationsförvaltning på vårt sätt

KTM Motorcycle AB

”MicroWeb är praktiskt. I tjänsten kan ansvariga attestera sina leverantörsfakturor, oavsett om de är på kontoret eller resande fot.”

KTM är ett österrikiskt motorcykelmärke som har fokuserat på tävlingsmotorcyklar motocross och enduro, men har på senare år även byggt alltmer gatuorienterade maskiner.

Om KTM Motorcycle AB

De är ett österrikiskt motorcykelmärke som grundades 1934. Företaget har fokuserat på tävlingsmotorcyklar motocross och enduro, men har på senare år även byggt alltmer gatuorienterade maskiner. KTM har sitt svenska huvudkontor i Örebro.

Utmaning

KTM fick stora mängder leverantörsfakturor varje månad varav de flesta var i pappersformat. Personalen fick gå runt och samla in påskrifter manuellt innan fakturorna kunde betalas. Ibland kunde papper försvinna eller bli bortglömda, detta resulterade i påminnelseavgifter.

Lösning

Varje faktura attesteras av rätt handläggare digitalt med MicroWeb Fakturaarkiv. Handläggaren får en påminnelse när det finns en faktura att attestera. Fakturan godkänns eller avslås av handläggaren. Färdighanterade fakturor lagras och e-Arkiveras i MicroWeb.

Resultat

Med MicroWeb Fakturaarkiv slipper KTM arkivera fysiskt och kan attestera sina fakturor var som helst.
”MicroWeb är praktiskt. I tjänsten kan ansvariga attestera sina leverantörsfakturor, oavsett om de är på kontoret eller resande fot.”

 - Administrationschef hos KTM

Är du intresserad av samma tjänst
som KTM?

Läs andra kunders berättelser

Alvesta kommun

MicroWeb Personalarkiv har hjälpt till att uppfylla kommunens mål och förväntningar om att ha ett digitalt personalarkiv.

Sedan införandet av MicroWeb Personalarkiv har Ambea minskat handläggningstiden för anställningsavtal med 50 timmar/månad.

Partille kommun

Med MicroWeb Personalarkiv har Partille kommun gått från 30 pappersblanketter till 9 digitala formulär med digitala processer.

Sedan införandet av MicroWeb Personalarkiv har Universitetet minskat handläggningstiden för en anställning med 73%.